Uudiskiri Instagram Facebook
 
Linnuliharoad

Kalkuniraguu

Raguu kalkunist, segaköögiviljast ja shampinjonidest.
Retsept
portsjonile
1 kg nahata kalkuni rinnafileed
1 sibul
1 nelk
1 loorberileht
soola
värskelt jahvatatud musta pipart
400 g segaköögivilja (herned, porgandid, lillkapsas, sparglid, shampinjonid)
80 g võid
50 g nisujahu
värskelt riivitud muskaatpähklit
125 ml vahukoort
Valmistusviis
Loputa kalkunifileed külma vee all, lõika u 5 cm kuubikuteks.
Koori sibul, pikeeri nelgi ja loorberilehega.
Pane lihatükid ja sibul potti ning kalla peale nii palju külma vett, et kõik ained oleksid kaetud.
Maitsesta soola ja pipraga ning lase nõrgal tulel u 30 minutit keeda, aeg-ajalt riisu vaht.
Pese, puhasta ja tükelda köögivili.
Võta liha ja sibul puljongist ja kurna puljon läbi peene sõela.
Sulata pannil või ja kuumuta selles jahu.
Mõõda 375 ml puljongit ja lisa vispeldades jahusse, kuni tekib kreemjas kaste.
Jälgi, et ei tekiks klimpe.
Maitsesta kaste soola ja muskaadiga nin keeda selles pehmeks köögivili.
Lõpuks sega kastmesse vahukoor.
Vala valmis kaste lihale.
Lisandiks paku riisi.
 

Märksõnad

kalkuniraguu

Uued retseptid

Kurgibool

Jaanid
Kurgibool