Uudiskiri Instagram Facebook
 
Linnuliharoad

KALKUNI-KARTULI VORMIROOG

Linnuliharoad

KALKUNI-KARTULI VORMIROOG

Ruth Eesti perenaise 100 rooga
PrindiSoovita sõbrale
Maitsev vormiroog. Valmistamisaeg määramata.
Retsept
portsjonile
1 kg kartuleid
400 g kalkunifileed
1 sibul
1 sl õli
5 dl vett
2 dl 10%-list koort
0,5 dl jahu
1 kanapuljongikuubik
0,5 tl estragoni
0,5 tl viie pipra segu
1 tl karrit
ValmistusviisKoori kartulid ja lõika peenikesteks pulkadeks. Määri suurem ahjuvorm rasvaga ja laota kartulid vormi põhja. Pruunista ribadeks lõigatud kalkunifileed pannil. Lisa peenestatud sibul ning kuumuta aeglasel tulel, kuni sibul on läbipaistev. Lisa jahu ja karri, kuumuta segades veel minut aega. Kalla korraga juurde külm vesi ja koor ning kuumuta segades , kuni kaste keema tõuseb ja pakseneb. Maitsesta pudendatud puljongikuubiku, piprasegu ja soovi korral ka estragoniga. Kalla kartulite peale ning küpseta 175 kraadi juures 1,5 tundi. Küpsemise lõpupoole võid ahju temperatuuri alandada ning vormi fooliumiga kinni katta. ServeerimisviisServeeri kohe pärast valmistamist.Lisandid

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes