Uudiskiri Instagram Facebook
 
Linnuliharoad

Kalkun salsaga

Linnuliharoad

Kalkun salsaga

Eesti
PrindiSoovita sõbrale
Kaalukate roog. Kalkun ananassi-paprikasalsaga. TST 12

40-60 min

Ettevalmistamiseks 25 minutit, marineerimiseks 15 minutit, küpsemiseks 8 minutit.

Retsept
portsjonile
480 g kalkunifileed
5 sl ketšupit
2 sl tomatipastat
1 tl taimeõli
1 tl Sambal Oelek kastet
2 sl palsamäädikat
2 tl mett
soola
pipart
SALSA:
250 g suhkruta konservananassitükke
1 punane tšillipipar
1 punane paprika
1 sibul
250 g kooritud tomateid
2 sl suhkruta konservananassimahla
1 sl laimi- või sidrunimahla
1 tl hakitud koriandrit
2 tl hakitud peterselli
Cayenne´i pipart
soola
mõni tilk vedelat suhkruasendajat
mõni oks siledalehelist peterselli
Valmistusviis
Lõika kalkunifilee pikuti pooleks ja seejärel viiludeks.
Aseta viilud 15 minutiks ketshupist, tomatipastast, õlist, Sambal Oelekist, äädikast, meest, soolast ja piprast segatud marinaadi.
Võta liha marinaadist välja, aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta eelsoojendatud 220° praeahjus keskmisel restil 8 minutit.
Salsa jaoks lõika ananassitükid, tshillipipar, paprika ja sibul väikesteks kuubikuteks.
Sega tomatitükkide, ananassi- ja laimimahlaga.
Maitsesta koriandri, peterselli, Cayenne´i pipra, soola ja suhkruasendajaga.
Garneeri peterselliga ning serveeri koos kalkunifileega.
 

Märksõnad

kalkunsalsaga

Uued retseptid

Kurgibool

Jaanid
Kurgibool