Uudiskiri Instagram Facebook
 
Linnuliharoad

Kana-klimbisupp

Linnuliharoad

Kana-klimbisupp

Lia Virkus 100 rooga
PrindiSoovita sõbrale
Eesti taluperes rändas kana supipotti siis, kui ta enam mune ei andnud. Sellise kana liha nõudis küll pikka keetmist, aga supi maitse sai suurepärane.

40-60 min

Retsept
portsjonile
2 tk Kanakoib
4 tk või kintsutükk
1.5 l Vesi
5 tk Kartul
1 tk Porgand
KLIMBID
1 tk Muna
Sool
1 dl Piim
2 dl Jahu
1 sl Sulatatatud või
peale hakitud maitseroheline
Poolita kanakoivad liigesekohast, eemalda nahk ja kogu nähtav rasv ning pane liha külma vette keema. Korja vahukulbiga ära keemisel pinnale kerkinud vaht. Lase supil madalal kuumusel kergelt keeda, kuni liha on pehme ja leem helekuldne. Seejärel lisa tükeldatud porgand ja umbes 5 minuti pärast tükeldatud kartulid.
Klimbitainaks sega lahtiklopitud muna hulka vaheldumisi sulatatud võid, piima ja jahu ning maitsesta soolaga.
Tõsta kanakoivad vahukulbiga taldrikule. Klimpide keetmiseks tõsta kuuma vette kastetud teelusikaga pisikesi tainaportsjone keevasse vedelikku (hoia lusikat vedelikus, kuni klimp ise vette libiseb). Klimbid on valmis, kui need pinnale tõusevad. Eralda kanakoivalt liha, lõika tükkideks ja tõsta potti tagasi. Vajadusel maitsesta suppi veel soolaga. Serveerimisel puista peale peenestatud tilli.

KOMMENTAARID

maverik 17.nov 2008 01:08
Aga minul on oma moodus ning mina ei koori kana ära ... Esimesena lasen ühe poolitatud , koorega sibula supipotis ( ölita) tumepruuniks Seejärel lisan öli ning pruunistan pipra ja soolaga maitsestatud kana koivad ja tiivad väheses ölis, siis töstan köik korraks välja.Samasse potti viskan suuremad kuubikud porgandit, sellerit - pruunistan needki. (vahepeal vöib ju soovi korral ka kanalt naha tömmata ning sibula välja jätta kui sibul ei istu) Nüüd töstan korraks ka välja juurviljad selleks , et kiiresti pruunistada sobiv kogus loputatud riisi , juurde lisan koorimata küüslaauguküüne.Tös-
tan needki eraldi välja (sest ei soovi riisi liiga pudruks keemist) Nüüd on pott tühi ning täidan selle külma veega, lisan kana ning juurvilja ja lasen ta keema. Keema jöudmisel redutseerin kuumust ning lasen supil nn oma mahlas keeda - vaikselt podiseda, pidevalt vahtu koorides 40. min. pärast lisan kanakaelad, kartuli ning eelnevalt pruunistatud riisi koos röstitud küüslaauguküünega , lisan nüüd ka puuduva soola ja pipra. Jätkan madalal kuumusel keetmist veel kuni tund aega, lisan maitserohelised ning mu supp on valma ...
mymlake 06.nov 2008 18:20
Huvitav,et alati kui teen retsepti järgi klimpe.on tulemiks mitte supp vaid enam-vähem jahupuder.Kui teen sisetunde järgi paksema taigna,saan ka klimbi moodi asjad sinna sisse.Ja kui üritan kuuma vee seest läbikäinud lusikaga klimbitainast supi sisse tõsta,siis lahti see küll lusika küljest ei tule.Ema õpetas,et lusikat kastetakse külma vee sisse.See annab soovitud tulemi.Aga miks ma jahusupi saan?
jonniliisu 14.okt 2008 18:27
väga,väga maitsev tuli.
mellyora 31.mai 2008 19:52
võib ju ka puljongikuubiku asemel panna kananuudli pakisupi ;) isei kapsas sobib sisse jne
ivar 05.apr 2008 14:02
kuradima hea supp sai ikka
kisa4ka 20.jaan 2008 16:45
mmmmmmm...nämma, väga maitsev supp;)P
merleke 3 12.juuni 2007 10:18
väga hea
Kodune 05.okt 2006 17:58
nämma
Kissu1 18.sept 2006 16:17
kusjuures klimbid jäävad väga head ka siis kui klimbiteignasse lisada või asemel (võib ka koos) seda sama puljongit. Väga hea maitsega jääb :)
sisco 25.märts 2006 19:57
väga,väga maitsev supp
Avik 20.dets 2005 11:26
teeme proovi, kas õnnestub ja mis maitsega on
Hing 26.okt 2005 11:46
muidugi ..riisiga veelgi parem ju:)
kokk ivar 11.veeb 2005 12:25
kas võib ka riisi panna
12
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Grillkala suvise murulaugupesto ja röstsibulaga

Kalaroad
Grillkala suvise murulaugupesto ja röstsibulaga