Uudiskiri Instagram Facebook
 
Linnuliharoad

Kana aprikoosiglasuuriga

Linnuliharoad

Kana aprikoosiglasuuriga

100 rooga
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Aprikoosiglasuur annab mahlasele kanafileele meeldiva magustreava maitse. Serveeri koos kuskussisalatiga.

20-40 min

Retsept
portsjonile
4 tk kanafilee
1 sl õli
1 tl sool
0.25 tl Must pipar
glasuur:
1 dl aprikoosimarmelaad
1 sl oliivõli
2 tl tšillikaste
kuskussisalat:
4.5 dl vesi
1 tk köögiviljapuljongikuubik
4 sl oliivõli
3 dl Kuskuss
2 tk salatisibul
1 dl (terved) Oliivid
200 g kirsstomat
1 tk sidrunist pressitud mahl
Lõika kõik fileed neljaks ribaks ning grilli aegajalt keerates 7-8 minutit. Maitsesta soola ja pipraga. Aprikoosiglasuuri jaoks kuumuta marmelaadi, õli ja tšillikastet potis, kuni segu muutub vedelamaks. Määri glasuur pintsli abil grillitud fileetükkidele. Pane vesi koos õli ja puljongikuubikuga potti, lase keema tõusta ning eemalda tulelt. Kalla potti kuskuss ja sega hästi läbi, lase 5-10 minutit kaane all paisuda ning seejärel jahtuda. Sega hulka hakitud sibulad, oliivid, poolitatud kirsstomatid ja sidrunimahl, maitsesta soola-pipraga.

Uued retseptid

Lavaššis küpsetatud kana

Kanaliha
Lavaššis küpsetatud kana