Uudiskiri Instagram Facebook
 
Linnuliharoad

Kana 40 küüslauguküünega

Linnuliharoad

Kana 40 küüslauguküünega

100 rooga
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Prantsusmaalt Provance´i piirkonnast pärinev roog, mida küpsetatakse tainakaane all, et kana jääks mahlasem. Samuti võib seda teha kaanega ahjupotis. Kasuta koorimata küüslauguküüsi ning pigista alles serveerimisel mahedamaitselised küüned koore seest välja.

üle 60 min

Retsept
portsjonile
5 sl oliivõli
1 tk (2 kg) Broiler
40 küünt Küüslauk
Sool
Must pipar
1 sl provancale ürdisegu
1 vars Varsseller
1 tk Porrulauk
1 leht Loorber
Lõika broiler kaheksaks tükiks. Kuumuta pannil 2 sl õli ja pruunista kanatükke mõlemalt poolt mõni minut. Tõsta need koos praadimisleeme ning pestud , kuid koorimata küüslauguküüntega ahjupotti. Nirista peale ülejäänud oliivõli, maitsesta soola, musta pipra ja ürdiseguga. Tükelda sellerivars ning porru, tõsta samuti potti. Lisa ka loorberileht ja sega ühtlaseks. Vala vormi 1 dl vett, kata kaanega ning küpseta praeahjus 175°C juures 1-1,5 tundi, sõltuvalt kanatükkide suurusest. Serveeri keedetud kartulitega. Retsept on mõeldud neljale sööjale.

Uued retseptid

Kurgibool

Jaanid
Kurgibool