Uudiskiri Instagram Facebook
 
Linnuliharoad

Täidetud paprikapoolikud

Linnuliharoad

Täidetud paprikapoolikud

100 rooga
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Paprikatäidisesse võid toorjuustu ka lisamata jätta, kui segu on piisavalt mahlane. Kui see on kuiv, kasuta toorjuustu.

20-40 min

Retsept
portsjonile
4 tk (suuremat) Paprika
1 tl Sidrunipipar
1 kotike Pruun riis
300 g kalkunihakkliha
2 tk või kanafilee
1.5 tl Karri
Sool
Must pipar
2 sl õli
hakitud petersell
200 g (ürdimaitseline) Toorjuust
PEALERAPUTAMISEKS
1 dl riivjuustu ja riivsaia segu
Lõika paprikakaunad pikuti pooleks, nii et ka vars poolitub. Puhasta seemnetest ja raputa sisse veidid sidrunipipart. Lao paprikapoolikud tihedalt üksteise kõrvale väikesesse ahjuvormi ning küpseta 200°C juures 10 minutit. Pane riis kergelt soolasesse vette keema. Aja pannil õli kuumaks ja prae pidevalt segades hakkliha ( või tükeldatud kana ) koos karri ning soola-pipraga 2-3 minutit. Sega hulka kuum riis ja hakitud petersell. Lisa vajadusel lusikatäite kaupa ka toorjuust, sega hästi läbi. Jaga segu paprikapoolikutesse ja raputa üle riivsaia-juustuseguga. Küpseta ahjus 200°C juures umbes 15 minutit. Retsept on mõeldud neljale inimesele.

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes