Uudiskiri Instagram Facebook
 
Linnuliharoad

Tequila'st joobunud kanad

Linnuliharoad

Tequila'st joobunud kanad

Kaie Mei Oma Maitse
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Seljamaa Fotostuudio
Tequila-kogus võib mõjuda ehmatavalt, kuid tulemus on nauditav (ning sugugi mitte joobumust tekitav) just selle mõnusa nüansi poolest, mille see kange jook endast puuviljarohkes roas jätab. Võid proovida toitu ka kanafileega, kuid sel juhul pööra tähelepanu kartulite valmimisajale.
Retsept
portsjonile
6 -8 tk Kana poolkoivad
Sool
Must pipar
Nisujahu või peenike maisijahu
1 dl Tumedad rosinad
0.5 dl Valge vein
2 sl Maisiõli
1 tk Suurem sibul
3 küünt Küüslauk
1 tk Tšilli
4 tk Kartul
80 g Mandlilaastud
2 tk Õun (väiksem, hapukam)
0.5 l Kanapuljong
1.5 dl tequila
värske koriander
1 Pane pestud rosinad veini sisse likku. Maitsesta nahata, kuid luutükiga poolkoivad soola ja pipraga ning paneeri jahus. Pruunista õlis ja aseta haudepotti.
2 Prae tükeldatud sibulat, küüslauku ja tšillit mõni minut pannil väheses õlis. Lisa mandlilaastud ning veidi aja pärast õuna- ja kartulitükid. Prae, aga jälgi, et mandlid üle ei pruunistuks, ning lisa siis rosinad koos veiniga.
3 Vala kõik haudepotti kanakoibade peale, kalla juurde puljong ja tequila ning hauta kaane all kana ja kartulite pehmenemiseni. Kui kaste jääb liiga vedel, hauta mõni aeg ilma kaaneta.
4 Kontrolli soolasust ja teravust ning maitsesta värske maitserohelisega. Söö koos rustikaalse saia või täisterariisiga.

Uued retseptid

Kurgibool

Jaanid
Kurgibool