Uudiskiri Instagram Facebook
 
Linnuliharoad

Rohke küüslaugu ja sidruniga kanaroog

Linnuliharoad

Rohke küüslaugu ja sidruniga kanaroog

Martti Koppel Oma Maitse
PrindiSoovita sõbrale
Lopsakas sidrun ja ubade toores rohelus teevad kanaroast söögi, mis paneb eelistama kerge struktuuriga valgeid ja punaseid veine.
Retsept
portsjonile
1.5 kg kana
3 sl Oliiviõli
40 küünt Küüslauk
2 tk Sibul
2 tk Sidrun
2 oksa Tüümian
2 lehte Loorber
0.5 tl Must pipar
3 dl Kanapuljong
1 -2 dl Valge vein
Sool
SERVEERIMISEKS
400 g Kartul (keedetud või aurutatud)
500 g Aeduba
Sidrunimahl
1 Pruunista broilerikintsud või parjateks tükkideks lõigatud kana pannil väheses õlis ja tõsta haudepotti.
2 Pane samale pannile sektoriteks lõigatud sibulad ja terved küüslauguküüned ning prae kerge pehmenemiseni. Lisa need kanale.
3 Pruunista samal pannil tugevamas kuumuses mõni hetk mõlemalt poolt sidrunirattaid ja tõsta need haudepotti.
Lisa maitseained, vein ja puljong ning hauta kana pehmenemiseni.
4 Pese aedoad puhtaks ja ehmata neid paar korda vaheldumisi tulikuuma ja külma veega. Nii jäävad oad erksalt rohelised.
Külmutatud ubade korral sulata oad ning kuumuta pannil vähese õliga 5-10 minutit.
Viimaks piserda kaunad üle sidrunist pressitud mahlaga.
Serveeri pajarooga koos aedubade ja keedetud või aurutatud kartulitega.

Uued retseptid

Munavalgeomlett kodujuustu ja spinatiga

Argitoidud
Munavalgeomlett kodujuustu ja spinatiga