Uudiskiri Instagram Facebook
 
Linnuliharoad

Kalkunipikkpoiss seenetäidisega

Linnuliharoad

Kalkunipikkpoiss seenetäidisega

Angelica Udeküll ajakiri Naised
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Daisy Lappard
Tugevat kõhutäit pakkuv pikkpoiss on paljude kodude igapäevaroog, aga mida teha, kui tavaline hakklihamaitse kipub tüütama? Vaja on veidike fantaasiat.
Retsept
portsjonile
500 g kalkunihakkliha
1 dl Riivsai
2 dl Hapukoor
1 tk Muna
1 sl Sibul
1 tl Piprasegu
1 tl Sool
10 tk Šampinjonid
1 tl Või
Haki sibul väikesteks tükkideks.Sega omavahel sibul ja kõik retseptis toodud komponendid, v.a seened. Sõtku mass ühtlaseks.Vooderda ahjuvorm küpsetuspaberiga ja aseta pool massist vormi.Viiluta seened ja prae pannil võis kuldseks.Aseta praetud seened vormi hakkmassi peale.Seente peale aseta teine osa hakkmassist.Küpseta 200 kraadi juures, kuni vorm on küps.Pikkpoisi küpsust saad kõige paremini hinnata termomeetriga – vormi sisetemperatuur peaks olema 60–65 kraadi. Kui termomeetrit ei ole, siis katsu vormi – lihast ei tohiks enam verist vedelikku välja tulla.Juurde võid pakkuda näiteks rohelist salatit ja kappari-ürdikastet.

KOMMENTAARID

Hindaja 04.jaan 2013 12:18
Lisasin segahakkliha ka ja tuli väga maitsev:D
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga

Sealiha
Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga