Uudiskiri Instagram Facebook
 
Linnuliharoad

Kookospiima-laimi kanavardad

Linnuliharoad

Kookospiima-laimi kanavardad

Jane Oja Kodukokk 2010
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jane Oja
Kodukokk 2010 finalisti võistlusretsept
Retsept
portsjonile
400 g Kanafilee
18 tk väiksemad šampinjonid
1 tk väiksem suvikõrvits
18 tk Kirsstomat
laim
Sidrunipipar
MARINAAD
400 g Kookospiim
1.5 tk laim
250 ml vesi
1 tk kanapuljongikuubik
ingver
jahvatatud koriander
värske koriander
Broilerimaitseaine
1 tk suur sibul
2 küünt Küüslauk
KASTE
150 ml hapukoor
1 tl Inglise sinep
0.5 tk laim
Aroomisool
Sidrunipipar
1 küüs Küüslauk
ABIVAHEND
puust või bambusest grillvardad
- Kõigepealt valmistada marinaad: Kallata suuremasse kaussi kookospiim. Teha valmis puljong (250 ml vett+kanapuljongi kuubik). Lisada puljong kookospiimale. Pigistada sisse laim. Riivida ingverit maitse järgi (~1cm, kui soovite mahedamat). Lisada jahvatatud koriandrit, broilerimaitseainet maitse järgi järk-järgult segades. Lõigata värsket koriandrit umbes peotäis ning segada ka see marinaadi. Tükeldada sibul suuremateks tükkideks (nii, et saaks ka neid pärast vardasse lükata) ja hakkida küüslauguküüned ning lisada marinaadi. -Lõigata broilerifilee kuubikuteks. Lisada broilerikuubikud ja šampinjonid marinaadi. Asetada marinaad külmkappi seisma vähemalt kolmeks tunniks ( mida rohkem, seda parem) -Lõigata zuccini ~sentimeetristeks või pisut õhemateks ratasteks ja need veel omakorda pooleks. Tõstke külmkapist välja marinaad. Lükata vardasse kordamööda broilerikuubikud, zuccini, šampinjonid, kirsstomatid ja sibulatükid. -Valmistada kaste: Segada hapukoor ja sinep. Pigistada juurde laim. Riivida küüslauguküüs ja lisada sidrunipipar ja aroomisool maitse järgi. Asetada kaste külmkappi kuni küpsetate liha. -Valmistasin oma roa söegrillil. Süte ettevalmistus: Valada söed grilli. Valada süütevedelikku ja tõmmata tikuga põlema. Tavaliselt ei lähe algul söed hästi põlema. Tuleb aeg ajalt süütevedelikku juurde valada ja puhuda ning oodata kuni söed on peaaegu ära põlenud ning hõõguvad. -Asetada vardad grillile (panin 3-4 varrast korraga). Raputada peale sidrunipipart. Pigistada peale veel laimi.Kana küpseb üpris kiiresti, niiet tuleb pidevalt jälgida ja keerata vardaid ja küpsetada ühtlaselt pruunikaks. -Kui soovite mõnusaid krõbedaid saiu, siis niristada viiludele pisut oliiviõli ja küpsetada need samuti grillil kuldpruuniks. -Kui soovite rohkem marinaadi maitset, võib vabalt lasta see soojaks ning valada lõpus serveerimisel veel vardad marinaadiga üle. -Tõsta kaste külmkapist välja ning serveerida koos varrastega ja saiadega. Head isu!:) * Sellisest koostisainete kogusest saab 9 varrast ehk siis umbes 4-le või 3-le inimesele. Marinaadi tuleb üpris palju niiet võib kana samale kogusele marinaadile juurde lisada.

Uued retseptid

Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga

Sealiha
Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga