Uudiskiri Instagram Facebook
 
Kalkuniliha

Kalkunihakklihast pikkpoiss

Kalkuniliha

Kalkunihakklihast pikkpoiss

Maru Eesti Naine
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Siim Vahur
Eriti hea on pikkpoiss järgmisel päeval tumedal Hiiumaa leival koos värske redisesalatiga.
Retsept
portsjonile
400 g kalkunihakkliha
10 cm Porrulauk
1 tk Punane sibul
1 tk Muna
0.5 dl Seesamiseemned
0.5 dl seedermänniseemned
3 küünt Küüslauk
5 -6 tk päikesekuivatatud tomatid
1 tl Sinepiseemned
2 sl Sojakaste
2 sl Hapukoor (hakklihamassile)
Must pipar
2 dl Riivsai
värskeid ürdid (basiilik, tüümian, salvei)
7 tk vutimuna (rohkem ilu pärast)
Määrimiseks hapukoort ja tugevamaitselist ketšupit
Haki köögiviljad peeneks. Klopi muna suures kausis lahti. Tõsta sekka hakkliha, hapukoor ja hakitud mass. Sega sisse seemned ja pähklid, timmi juurde sojakastet või soola ning purusta veskist pipart. Lisa riivsai ja sega ühtlaseks.Vala ahjuvormi törts õli ja aja laiali. Tõsta sinna kalkuni-hakklihamass ja vormi sellest pikkpoiss. Lisasin ka seitse keedetud vutimuna. Siis on, mida pikkpoisist otsida! Määrisin “kalkunipoisi” hapukoore ja tummise Ukraina ketšupiga kokku. Seejärel pista roog ahju 200 ºC juurde umbes 45 minutiks küpsema.

KOMMENTAARID

roksi 04.mai 2011 10:15
Kalkuni hakitud kintsulihast saab tõesti väga hea pikkpisi, Võta pakk prantsuse sibulasuppi 8oo gr hakkaliha 2 muna ja ahju. Vähenda koguseid vastavalt vajadusele
Putakas 06.märts 2009 16:16
Kalkuni hakitud kintsulihast (nii on pakendil kirjas) saab minu meelest üsna maitsva pikkpoisi. Panin mõne viilu sepikut rõõsa koorega, sibulat, küüslauku, muna ja jahvatasin santa maria chicken-steaki maitseainet sisse ja peale, kuna seal sinepiseemned, koriander, t?lli ja muu hea kraam kõik sees. Pikkpoisi kõrvale laotasin peotäie porgandioran?i rõõmsat vitamiini.:)
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Grillkala suvise murulaugupesto ja röstsibulaga

Kalaroad
Grillkala suvise murulaugupesto ja röstsibulaga