Uudiskiri Instagram Facebook
 
Lisandid

Apelsinimekiga peeditšatni

Lisandid

Apelsinimekiga peeditšatni

Pille Enden Kodukiri
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Vürtsikas ja magusapoolne lisand sobib juustu ja lihalõikude juurde. Paki tšatnipurgi kõrvale veel näiteks kreekerid ja sinihallitusjuust.

üle 60 min

Ettevalmistus 20 min + haudub 1 tund

Retsept
750 g Peet
2 tk Sibul
2 tk Õun
2 tk Apelsin (värskelt pressitud mahl ja koor)
1 spl Sinepiseemned
0.5 spl Koriandriseemned
0.5 spl Nelk (jahvatatud)
0.5 spl Kaneel (jahvatatud)
3 dl Punase veini äädikas
3.5 dl Suhkur
Koori peedid ja lõika väikesteks kuubikuteks. Koori ja haki sibulad, koori ja riivi õunad. Riivi apelsinikoor ja pressi välja mahl. Mõõda kõik ained kastrulisse ja kuumuta keemiseni, alanda kuumust ja hauta 1 tund, aeg-ajalt segades. Kuumuta, kuni peet on pehme ja tšatni paksenenud. Tõsta väikestesse purkidesse ja sule.

KOMMENTAARID

sumsar 29.jaan 2013 15:45
Tegin seda Jõuludeks sõpradele kingituseks, väga hea, lõhn oli-on vahva, mitte keegi ei pakkunud peale maitsmist, et seal sees on punapeet :)
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes