Uudiskiri Instagram Facebook
 
Lisandid

Praetud tomatid

Praetud tomativiile võib serveerida eelroana koos ürdi-jogurtikastme ja krõbeda batoonsaiaga või lisandina kala, liha, vorsti juurde. Hea võimalus ära kasutada poolküpseid tomateid.

kuni 20 min

Retsept
1 tk poolküps tomat
0.25 tk kanamuna
0.5 sl kartulijahu
0.5 sl nisujahu
1 sl Riivsai
0.125 tl Ürdisool
0.125 tl Sidrunipipar
0.25 tl Basiilik (kuivatatud)
praadimiseks õli
kaunistuseks värskeid basiilikulehti
Vali kõvad, poolküpsed tomatid, millel on ainult veidi värvi ja maitset. Löö munad taldrikule lahti ja klopi kergelt. Sega teisel taldrikul nisujahu kartulijahuga. Mõõda kolmandale taldrikule riivsai ja maitseained. Lõika tomatid sentimeetripaksusteks viiludeks. Keera neid jahutaldrikul, kasta siis munasse ja lõpuks riivsaiasse. Prae tomativiilud suurel teflonpannil kuumas õlis mõlemalt poolt ilusaks kuldpruuniks. Kaunista tomatid värskete basiilikulehtedega ning serveeri eelroana koos ürtidega maitsestatud jogurtikastme ja batoonsaiaga. Praetud tomatid sobivad ka kala, liha või vorsti juurde.

Uued retseptid

Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga

Sealiha
Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga