Uudiskiri Instagram Facebook
 
Magustoidud ja maiustused

Külm mustasõstra-toorjuustutort

Magustoidud ja maiustused

Külm mustasõstra-toorjuustutort

Lia Virkus Eesti Naine
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Lihtne ja maitsev tort, mille saad päevi varem valmis teha. Mustad või punased sõstrad maitsevad siin imehead, aga võid kasutada muidki kodumaiseid hapukaid marju, nagu vaarikad, maasikad või mustikad

üle 60 min

Retsept
portsjonile
PÕHI
165 g Šokolaadiküpsised
80 g Sulatatud või
50 g Hakitud piima- või mõrušokolaad
KATE
200 ml Rõõsk koor 35%
200 g Maitsestamata toorjuust
200 g Kodujuust
4 tk Munakollane
2 dl Suhkur
3 dl Mustad või punased sõstrad
1. Sulata või ja lase väheke jahtuda. Purusta küpsised, sega sulavõi ja hakitud šokolaadiga. Suru küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva 24 cm läbimõõduga koogivormi põhja. Tõsta täidise valmistamise ajaks külma.

2. Sega väikeses potis munakollased 1 dl suhkruga ja kuumuta nõrgal kuumusel või veevannis pidevalt vispeldades paksenemiseni (u 5 minutit). Võta pliidilt ja tõsta külma veevanni, sega aeg-ajalt, kuni segu väheke
jahtub.

3. Vahusta koor ja toorjuust paksuks vahuks, vahusta juurde jahtunud munakollasevaht. Püreesta sõstrad 1 dl suhkruga. Sega vahu hulka enamik sõstrapüreest ja kodujuust, laota vormi. Nirista peale ka ülejäänud sõstrapüree ja joonista pind noaga siiruviiruliseks.

4. Kata pealt toidukilega ja tõsta vähemalt 4 tunniks või järgmise päevani sügavkülma.

5. Tõsta kook vormist alusele ja jäta 30 minutit enne serveerimist tavalisse külmkappi sulama, et oleks kergem lõigata. Kaunista sõstrakobaratega või muu meelepärasega.

KOMMENTAARID

Pille 30.jaan 2018 08:38
Ärge sinna munakollaseid küll pange! niristage parem zelatiini segusse, ning tulemus on imeline.
Kairi 13.juuli 2016 11:20
Vahustamisprotsess ja tulemused olid minul kõik väga head - tegin täpselt etteantud nõuannete järgi, kuid paneksin vahule veidi zelatiini juurde, kuna tort kaotab laual olles üsna ruttu oma vormi. Samuti ei piisa peale sügavkülmast väljavõtmist 30 minutist tavalises külmkapis, et seda siis kohe sööma hakata - tort on suhteliselt kange ja seda ei saa hästi lõigata. Arvestasin oma teise tordi tegemisel 1 tunniga toasoojas ja siis oli väga hea. Tort ise on enneolematult hea ja riismed korjatakse laua pealt ka kokku - mitte midagi ei jää kunagi järgi! :o)
Siiri Kirikal 05.okt 2015 09:34
Kas te kuumutasite nii, et munakollasesegu hakkas paksenema? Ja kas jahutasite selle vesivannis maha? Kui see toorjuustu-
vahukoorega segada, ei tohiks vaht väga vedelaks minna.
. 02.okt 2015 11:43
Proovisin teha. Vahukoore-toorjuustu vaht oli ilus paks, munakollasevaht ka, aga ikka selline kollakam, mitte väga hele. Sellegipoolest, kui need kokku segasin, siis muutus kogu segu väga vedelaks ja enam paksuks vahustada ei õnnestunud. Kas see segu peabki selline vedel jääma või mida ma valesti tegin? Munakollane ei olnud enam soe, kui kokku segasin.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga

Sealiha
Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga