Uudiskiri Instagram Facebook
 
Angeelika Kang 100 rooga
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Angeelika Kang
Külmutatud versioon kuuba kokteilist Mojito, mis on valmistatud rummist, suhkrust, laimist, mündist ja soodaveest. Valades mündi-laimisorbetile veidi rummi ja soodavett, saadki just sellise jäise kokteili.
Retsept
portsjonile
500 g Demerara suhkur
1 l vesi
30 g värsked mündilehed
4 tk laim
Pane suhkur, vesi, mündilehed ja laimi riivitud koor kastrulisse ning kuumuta keemiseni. Keeda keskmisel kuumusel 20 minutit ja tõsta tulelt. Jahuta ja vala karpi. Hoia üleöö külmkapis, et siirup saaks maitsestuda. Kurna siirup läbi sõela. Pressi laimidest mahl ja lisa siirupile. Vala segu jäätisemasinasse ja valmista jäätis. Masina puudumisel vala segu madalasse kaussi ja aseta sügavkülma. Vahusta segu iga poole tunni tagant, et see jääks kohevam ega tekiks jääkristalle.
Serveeri kohe või pane segu karbiga sügavkülma ja külmuta vähemalt 4 tundi. Serveerimiseks veereta jäätisepalliveeretajaga pallid, kaunista mündilehtedega ja soovi korral vala peale veidi rummi ja soodavett.

KOMMENTAARID

joone 06.juuni 2011 10:20
heaasi
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga

Pirukad ja pitsad
Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga