Uudiskiri Instagram Facebook
 
Jäätis, parfee ja sorbett

Pohlajäätis lehmakommidega

Jäätis, parfee ja sorbett

Pohlajäätis lehmakommidega

Eva Palu Jäätised ja sorbetid
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Eva Palu
Jäätis, milles kohtuvad hapukad-mõrkjad pohlad ja karamellised lehmakommid. Kogus 2 liitrit.

üle 60 min

Retsept
4 tk Munakollane
6 sl Suhkur
2 sl Suhkur
2 dl Piim
1.5 dl Pohlad
5 tk Lehmakommid
2 dl Rõõsk koor 35%
1. Klopi munakollased ja 6 sl suhkrut lusikaga kergelt vahuseks. Pane piim potiga tulele, kuumuta keemiseni ja
nirista pidevalt segades munakollaste sisse. Kalla tagasi potti ja kuumuta madalal kuumusel pidevalt segades, kuni mass kergelt pakseneb. Eemalda tulelt, kalla läbi sõela ja jahuta.

2. Sega juurde koor.

3. Pane pohlad 2 sl suhkru ja 1 sl veega potti. Keeda madalal kuumusel, kuni segu on siirupine. Sõelu pohlakestad massist välja ja jahuta vedelik (soovitatavalt paar tundi ka külmkapis).

4. Haki lehmakommid peeneks.

5. Sega 2/3 pohlasiirupist jäätisesegusse ja valmista jäätisemasinaga jäätis vastavalt masina juhendile. Tõsta jäätis sügavkülmutamiseks sobilikku nõusse ja sega juurde tükeldatud lehmakommid. Nirista peale ülejäänud pohlasiirup ja tee lusikaga mõned korrad kaheksakujulisi ringe, et siirup mõningal määral seguneks.

6. Pane umbes 2–3 tunniks sügavkülma.

Uued retseptid

Pardi-ja sea rillette

Pidu
Pardi-ja sea rillette