Uudiskiri Instagram Facebook
 
Jäätis, parfee ja sorbett

Dessertveinijäätis

Soovitan kasutada kodumaist dessertveini (näit. Põltsamaa Kuldne) – mida vanemat, seda parem.

üle 60 min

Retsept
portsjonile
2 dl dessertvein
6 dl vahukoor
8 tk Munakollane
1 dl Fariinisuhkur
SERVEERIMISEKS
cantuccini küpsiseid
Kuumuta ühes kastrulis vein ja teises koor keemiseni. Tõsta mõlemad tulelt. Vahusta munakollased ja fariinsuhkur kohevaks vahuks. Vala kõigepealt pidevalt kloppides vahu hulka kuum vein ja seejärel kuum koor.
Vala segu tagasi suuremasse kastrulisse ja jätka kuumutamist pidevalt segades, kuni segu pakseneb. Tõsta tulelt ja jahuta. Eriti kiiresti saad segu jahutada jääkuubikutega täidetud veevannis. Vala seguj äätisemasinasse ja valmista jäätis. Masina puudumisel vala segu madalasse kaussi ja aseta sügavkülma. Vahusta segu iga poole tunni tagant, et see jääks kohevam ega tekiks jääkristalle. Serveeri kohe või pane segu karbiga sügavkülma, külmuta vähemalt 4 tundi ja veereta jäätisepalliveeretajaga pallid. Serveeri cantuccini küpsiste ja dessertveiniga. 

Retsept on mõeldud kümnele inimesele.

Uued retseptid

Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga

Sealiha
Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga