Uudiskiri Instagram Facebook
 
Jäätis, parfee ja sorbett

Parfee põhiretsept

Parfee ehk pooljäätise põhiretsept.
Retsept
portsjonile
3 munakollast
3/4 dl suhkrut
3/4 dl vett või mahla
(vanillikaun)
3 dl vahukoort
2 tl vanillsuhkrut
KAUNISTUSEKS:
puuvilju või
marju
Sega potis munakollased, suhkur ja vesi. Kuumuta vispliga tugevasti mööda põhja kloppides, kuni segu pakseneb. Kui kasutad vanillikauna, pane see jurde nüüd ja lase segul aeglaselt jahtuda. Lisa vanillsuhkur või mõni muu maitsestav aine. Vahusta koor ning lisa see kaabitsat kasutades segule. Vala parfeesegu külmutamist kannatavasse vormi ja lase vähemalt 4 tundi, veel parem järgmise päevani, olla sügavkülmas.
Võta parfee sügavkülmast välja 15 minutit enne serveerimist, kasta vorm hetkeks kuuma vette ja löö parfee kahvliga kaasa aidates välja serveerimisvaagnale. Kaunista puuviljade või marjadega. Pehme parfee saab, kui parfeesegule lisada järelejäänud munavalged tugevaks vahuks klopituna.

Märksõnad

põhiretseptparfee

KOMMENTAARID

kerzu 10.jaan 2005 20:51
mina proovisin järgi te pole nii head sööki saanud,
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Kaalika-kruubisupp suitsulihaga

Argitoidud
Kaalika-kruubisupp suitsulihaga