Uudiskiri Instagram Facebook
 
Jäätis, parfee ja sorbett

Mandliparfee pohlakastmega

Parfee on kodune jäätis ehk külmutatud kreem vahukoorest ja munakollastest.

üle 60 min

Retsept
portsjonile
MUNAMASS
75 g Lauasuhkur
100 ml kohvikoor
0.5 l vahukoor
5 tk Muna
VAHUKOORE-TOORJUUSTUMASS
0.5 l vahukoor
1 karp Toorjuust
MANDLID
120 g Lauasuhkur
150 g mandlid
1 pakk kohvikoor
1 tl Piparkoogimaitseaine
POHLAKASTE
1 klaas Pohlad
2 spl Lauasuhkur
4 cl pohlaliköör
1. Valmista ette vesivann koos kuuma veega. Löö kaussi lahti munad ja lisa suhkur ning kohvikoor. Klopi kergelt, kuni mass hakkab paksenema. Vaata ette, et massist omlett ei tekiks, optimaalne kloppimise aeg on kuni 10 minutit.
2. Vahusta eraldi vahukoor ja lisa ettevaatlikult segades toorjuust.
3. Vala pannile suhkur, pruunista veidi, lisa mandlid ja karamelliseeri need. Purusta mandlid köögikombainis peenemaks.
4. Sega mandlite hulka kohvikoor ja piparkoogimaitseainesegu.
5. Ettevaatlikult sega kokku munamass, vahukoore-toorjuustumass ja mandlid koos kohvikoorega.
6. Vooderda kilega vorm ja vala parfee mass sellesse. Aseta järgmise päevani sügavkülma.
7. Lisandiks paku juurde pohlakastet. Kastmeks püreeri saumikseriga pohlad, suhkur ja liköör.
Mandlid peaks enne karamelliseerimist ära koorima. Koore saad lahti ehmatada, kui asetad mandlid esmalt kuuma ja seejärel külma vette.

KOMMENTAARID

Kadri 02.mai 2008 17:06
Väga maitsev kook, kuigi magusust võiks rohkem olla. Hea sügavkülmast võtta, kui külalised tulevad.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes