Uudiskiri Instagram Facebook
 
Jäätis, parfee ja sorbett

Peedi-šokolaadijäätis

Mitte väga tavapärane jäätis; lisaks andunud peedisõpradele soovitan seda järele proovida kindlasti nendel, kes otsivad vaheldust klassikalistele sortidele.

üle 60 min

Retsept
portsjonile
3 tk Peet (keskmise suurusega)
1 tk Apelsin
0.75 dl Hapukoor
1 dl Suhkur
0.75 dl 35% koor
0.75 dl Piim
ŠOKOLAADIGLASUUR
1 tahvel Tume šokolaad
1 dl 35% koor
1 dl Suhkur
50 g Või
Šokolaadi ja peedi suurepärane kokkusobimine oli meeldiv üllatus. Maitse on magus, samas õrnalt peedine, šokolaad annab väga palju maitsele juurde. Värvi poolest peaks see jäätis küll tüdrukute lemmik olema...
Mässi peedid fooliumisse ja küpseta 200 kraadises ahjus pehmeks (selleks kulub umbes tund aega). Küpsed peedid jahuta, koori ja tükelda. Kalla peetide juurde apelsinist pressitud mahl ja umbes 1 tl riivitud apelsini koort ning tee sellest saumikseriga püree. Lisa hapukoor, suhkur, piim ja koor. Aseta valminud segu külmkappi kuni järgmise päevani ja valmista siis jäätisemasinaga jäätis.
Valmista šokolaadiglasuur (sulatades tumedat šokolaadi, koor, suhkrut ja võid) ja jahuta see pisut maha kuniks seda veel segada annab. Sega käsitsi jäätise sisse. Pane sügavkülma – 2-3 tunni pärast on jäätis valmis.

KOMMENTAARID

Atsinna 24.märts 2011 08:24
Ahjus ei jama sa sugugi kauem kui keetes punapeeti. Ahjus küpsetades saad lihtsalt veidi magusama maitse. Aga kevadisel punapeedil läheb ka ahjus küpsedes aega kauem, kui sügisesel peedil. Rohkem kui tund kindlasti. Keetes sama lugu. Aga foolium mässi korralikult, et see terve oleks ega tilguks ahju põrandale, mis kõrbema läheb.
liis 23.märts 2011 21:20
kas ma pean peediga ahjus jamama? kas lihtsalt ei või ära keeta???
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes