Uudiskiri Instagram Facebook
 
Jäätis, parfee ja sorbett

Viinamarja-granita

Jäätis, parfee ja sorbett

Viinamarja-granita

Angelica Udeküll Ajakiri Naised
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Daisy Lappard
Roheline viinamari mõjub granita´s värskemalt, kuigi maiust võib teha ka tumedatest viinamarjadest.
Retsept
portsjonile
2 dl vesi
2 dl suhkur
3 spl Sidrunimahl
1.5 l rohelised viinamarjad
värskeid mündilehti
1.  Keeda suhkrust ja veest paari minuti jooksul siirup.
2.  Jahuta siirup maha ja lisa sidrunimahl.
3.  Poolita viinamarjad ja eemalda seemned.
4.  Lisa siirupi hulka ja püreesta kõik ühtlaseks massiks ja suru läbi sõela.
5.  Haki sisse värskeid mündilehti.
6.  Pane valmissegu metallkausiga sügavkülma.
7.  Sega mass aeg-ajalt kahvliga läbi, et see ei jäätuks kamakaks. Tee seda vähemalt kord tunnis.

SOOVITUS
* Külmast väljavõetuna kipub granita ruttu sulama. Selle ennetamiseks võid lisada juurde veidi želatiini – paisuta 1 tl želatiini sidrunimahlas ja sulata seejärel siirupis.

Uued retseptid

Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga

Sealiha
Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga