Uudiskiri Instagram Facebook
 
Kreemid, pudingid ja vahud

Kohvi-kookosebrülee

Kreemid, pudingid ja vahud

Kohvi-kookosebrülee

Pille Enden Kodukiri
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Selle kohvimaitselise magustoidu saad varem valmis teha ja serveerimiseni külmas hoida. Vaid karamell valmista vahetult enne lauale andmist.

Ettevalmistus 35 min + ahjus 30 min

Retsept
portsjonile
1 purk (165ml) Kookospiim
0.5 dl Vahukoor
1.5 dl Kange kohv
0.5 dl apelsinimarmelaad
1 tk Vanillikaun
8 tk Munakollane
4 sl Suhkur
Fariinsuhkur või muscovado
Vala kookospiim, vahukoor ja kohv potti. Lisa marmelaad ja poolitatud vanillikaun. Kuumuta keemiseni. Eemalda vanillikaun. Sega munakollased ja suhkur. Lisa kuum kookospiima-kohvisegu peene nirena, samal ajal segades. Tõsta nõu vesivannile ja kuumuta segades 10 minutit, kuni see pakseneb. Jaga segu rameekinidesse. Tõsta vormid suurde ahjuvormi, vala sinna kuuma vett, nii et see ulatub poole vormini. Küpseta 150-kraadises ahjus 30 minutit. Võta ahjust ja lase jahtuda. Pane serveerimiseni külmkappi. Enne serveerimist raputa peale suhkrut. Kuumuta grilli all umbes 30 sekundit, kuni suhkur on sulanud.

IDEE:
Kui sa pole eriline karamellisõber, raputa kreemile Demerara, fariin- või muscovado suhkrut lihtsalt veidi maitseks peale.

KOMMENTAARID

-Kirsi- 21.nov 2010 13:37
Väga hea, kuid suhkurt võiks vähem panna. Kõrvale sobib vaniljejäätis.
123 05.jaan 2009 18:39
Ma pakun, et kohv lähekski hästi kõrvale. Alkoholist läheks brändi või viski.
Aivar 29.okt 2008 22:15
Keegi oskab öelda mida kõrvale pakkuda? Mul vaja koolis teha üks kreem ja vaja midagi kõrvale.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga

Sealiha
Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga