Uudiskiri Instagram Facebook
 
Kreemid, pudingid ja vahud

Etoni segadik (Eton mess) ehk maasikad vahukoore ja beseeküpsistega

Kreemid, pudingid ja vahud

Etoni segadik (Eton mess) ehk maasikad vahukoore ja beseeküpsistega

Nigella Lawson Nigella Ekspress
PrindiSoovita sõbrale
Mulle meeldivad kõik selle pudingu arvukad versioonid. Siinses retseptis kasutan villitud granaatõunamahla, mis meelitab maasikatest välja nende aromaatsed suvised mahlad. Kui teed seda magustoitu väljaspool maasikahooaega, võib sul õnnestuda valmistada värskelt pressitud granaatõunamahla; raputa siis rikkaliku besee- ja marjakreemikuhja peale ka mõned granaatõunaseemned.
Retsept
portsjonile
1 l Aedmaasikad
2 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
2 tl Granaatõunamahl
5 dl Vahukoor
1 pakk beseeküpsised
Puhasta ja tükelda maasikad, pane kaussi, lisa suhkur ja granaatõunamahl ja jäta seisma, kuni vahukoor on vahtu löödud.
Vahusta koor suures kausis paksuks pehmeks vahuks. Murenda juurde 4 beseeküpsist, nii et on nii suuremaid tükke kui ka veidi peenikest puru.
Tõsta välja umbes 125 ml tükeldatud maasikaid ja sega beseekreem ülejäänud maasikaseguga.
Aseta saadud segu neljale taldrikule, nelja klaasi või moodusta lihtsalt kuhi ja säti kõige peale ülejäänud immutatud maasikad.

KOMMENTAARID

Sherpa 29.juuni 2010 22:10
nägin just täna, kuidas Nigella serveeris seda magustoitu, aga ei näinud algusest. Huvitav, kui palju võiks 1 pk beseeküpsiseid olla, meil müüakse kaaluga (küpsise suurus ca 2-3 cm). Või peaks lihtsalt proovima....
ccarmen 21.juuni 2010 16:17
Soovitan kasutada aedmaasikate asemel metsmaasikaid ja granaatõunamahla ära jätta... mulle maitseb nii rohkem. Aga üldiselt on tegu minu absoluutse lemmikmagustoiduga!
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Pardi-ja sea rillette

Pidu
Pardi-ja sea rillette