Uudiskiri Instagram Facebook
 
Kreemid, pudingid ja vahud

Ricotta-jõhvika magustoit röstitud leivapuruga

Kreemid, pudingid ja vahud

Ricotta-jõhvika magustoit röstitud leivapuruga

Kohupiima- ja kodujuustutoidud 2
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Hapuka jõhvikapüree ja vähemagusa kohupiimakreemiga magustoit meeldib ka neile, kes muidu magusast väga ei hooli. Jõhvikate asemel võid kasutada ka pohli.

kuni 20 min

Retsept
portsjonile
400 g Ricotta-kohupiim
1 dl Tuhksuhkur
1 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
2 dl Rõõsk koor 35%-line
200 g Jõhvikas
0.5 dl Tuhksuhkur jõhvikapüreele
2 viilu Leib
2 spl Või
1 spl Fariinsuhkur
0.5 tl Kaneel (jahvatatud)
Lõika leivalt koorik ja purusta sisu köögikombainis peeneks. Sulata pannil või ning prae leivapuru, fariinsuhkrut ja kaneeli 5 minutit pidevalt segades, kuni leib karamellistub. Tõsta tulelt ja jahuta. Sega ricotta-kohupiim, tuhk- ja vanillsuhkur. Lisa vahustatud koor. Püreeri jõhvikad ja suru segu läbi sõela. Maitsesta püree 0,5 dl tuhksuhkruga. Lao pokaalidesse kihiti kohupiimakreem ja jõhvikapüree. Vahetult enne serveerimist raputa peale leivapuru.

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes