Uudiskiri Instagram Facebook
 
Kreemid, pudingid ja vahud

Ricotta-jõhvika magustoit röstitud leivapuruga

Kreemid, pudingid ja vahud

Ricotta-jõhvika magustoit röstitud leivapuruga

Kohupiima- ja kodujuustutoidud 2
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Hapuka jõhvikapüree ja vähemagusa kohupiimakreemiga magustoit meeldib ka neile, kes muidu magusast väga ei hooli. Jõhvikate asemel võid kasutada ka pohli.

kuni 20 min

Retsept
portsjonile
400 g Ricotta-kohupiim
1 dl Tuhksuhkur
1 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
2 dl Rõõsk koor 35%-line
200 g Jõhvikas
0.5 dl Tuhksuhkur jõhvikapüreele
2 viilu Leib
2 spl Või
1 spl Fariinsuhkur
0.5 tl Kaneel (jahvatatud)
Lõika leivalt koorik ja purusta sisu köögikombainis peeneks. Sulata pannil või ning prae leivapuru, fariinsuhkrut ja kaneeli 5 minutit pidevalt segades, kuni leib karamellistub. Tõsta tulelt ja jahuta. Sega ricotta-kohupiim, tuhk- ja vanillsuhkur. Lisa vahustatud koor. Püreeri jõhvikad ja suru segu läbi sõela. Maitsesta püree 0,5 dl tuhksuhkruga. Lao pokaalidesse kihiti kohupiimakreem ja jõhvikapüree. Vahetult enne serveerimist raputa peale leivapuru.

Uued retseptid

Lavaššis küpsetatud kana

Kanaliha
Lavaššis küpsetatud kana