Uudiskiri Instagram Facebook
 
Kreemid, pudingid ja vahud

Kausikook rabarberi ja jogurtivahuga

Kreemid, pudingid ja vahud

Kausikook rabarberi ja jogurtivahuga

Lia Virkus Toidutare.ee
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Kausikoogid on popid, ka see rukkileiva ja jogurtivahuga maius. Lao rabarberitest vanillikaunaga keedetud hapukas moos kihiti teiste ainetega meelepärasesse vormi, kaussi või suuremasse purki. Naudi kohe või paari tunni pärast. 

20-40 min

Retsept
portsjonile
800 g Rukkileib
2 tl Kaneel
RABARBERIMOOS
500 g Rabarber
2 sl Vesi
1.5 dl Moosisuhkur
1 tk Vanillikaun
500 g Kreeka jogurt
2 dl Vahukoor
3 sl Suhkur
Värske münt
1 Tükelda rabarber ja pane vähese veega potti. Keeda suhkru ja pooleks lõigatud vanillikaunaga (seemned puhasta noaga potti) läbi, umbes 10 minutit. Lase jahtuda. Selle võib valmis keeta juba varem, nt eelmisel õhtul.

2 Rösti leivaviilud ahjus 200 kraadi juures, lase jahtuda  ja purusta köögikombainis või belnderis või hoopiski riivi. Sega kaneeliga. Jäta osa kaunistuseks.

3 Vahusta koor suhkruga ja sega paksu jogurtiga.

4 Lao kaussi kihiti rukkileivapuru, jogurtivahtu ja rabarberimoosi. Kõrgema kausi puhul korda kihte, Kaunista leivapuru ja mündilehtedega.

Uued retseptid

Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga

Pirukad ja pitsad
Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga