Uudiskiri Instagram Facebook
 
100 rooga
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
See magustoit on sobilik ka neile, kes väga magusat ei armasta. Kausitäiest hapukast vahust jätkub suuremalegi seltskonnale.
Retsept
2 tk Muna
2 dl suhkur
3 dl vahukoor
4 sl jõhvikaliköör
0.5 dl vesi
1 sl Zhelatiin
5 dl Jõhvikas
KAUNISTAMISEKS
2 dl vahukoor
Pane mõned jõhvikad kaunistamiseks kõrvale. Püreeri ülejäänud marjad ja hõõru läbi sõela. Eralda munakollased valgetest. Vahusta munakollased suhkruga, lisa eraldunud jõhvikamahl ja vahustatud koor ning sega ühtlaseks. Sulata vesivannil zhelatiin, lase veidi jahtuda ja lisa segades peene nirena vahule. Lisa ka vahustatud munavalged ning jõhvikaliköör. Vala suurde kaussi või pokaalidesse ja lase külmas 3-4 tundi tarretuda. Serveerimisel kaunista vahukoore ja jõhvikatega. 
Retsept on mõeldud 6-8 sööjale.

Märksõnad

jõhvikavaht

KOMMENTAARID

Hindaja 22.veeb 2010 11:31
See on väga hüva maius, pehme, siidine ja paitab nii keelt kui kõhtu. Olen teinud jõhvikate asemel ka mustsõstardega ning tulemus viib mõlemal juhul keele alla:P. Laiskusest muidugi midagi läbi sõela ei aja, panen kogu marjapüree maiuse sisse, aga tulemus ei kannata karvavõrdki.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Kurgibool

Jaanid
Kurgibool