Uudiskiri Instagram Facebook
 
100 rooga
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Kirsikreemi võid valmistada värsketest kirssidest või kivideta kompotikirssidest. Pidulikul puhul valmista see väikestesse pokaalidesse.
Retsept
portsjonile
1 kg Kirsid
1.25 dl suhkur
3 dl punane vein
1 tk Kaneelikoor
ühe sidruni riivitud koor
ühe sidruni mahl
2 sl Kartulijahu
250 g Mascarpone või maitsestamata toorjuust
2 dl Hapukoor
1 sl Vanill- või vanilliinsuhkur
Puhasta kirsid kividest. Sega kastrulis kirsid, suhkur, vein ja kaneelikoor, lase kuumeneda. Mõne aja pärast lisa sidrunikoor, lase keema tõusta. Sega kartulijahu sidrunimahlaga ning lisa segades poti sisu hulka. Eemalda kaneelikoor. Võta suurem klaaskauss, vala sellesse kirsisegu ja lase jahtuda. Sega omavahel mascarpone, hapukoor ning vanillsuhkur, tõsta kirsisegule ja sega läbi. Enne serveerimist lase kükmikus vähemalt tund aega seista. 

Märksõnad

kirsikreem

Uued retseptid

Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga

Pirukad ja pitsad
Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga