Uudiskiri Instagram Facebook
 
Maiustused

Riisi-šokolaadikook kohupiimakattega

Maiustused

Riisi-šokolaadikook kohupiimakattega

Britt Paju Magus elu
PrindiSoovita sõbrale
Šokolaadine põhi täiendab mahedat kreemi, millele piparmünt mõjub värskendavalt. Krõmpsuv riisikrõbinatest ja tumedast šokolaadist põhi võib ka omaette maius olla.

üle 60 min

30 minutit + vähemalt 4 tundi külmkapis

Retsept
PÕHI
150 g Tume šokolaad
1 spl Õli
3 dl Riisikrõbinad
KREEM
6 tk Želatiinileht
1 dl Piim
500 g Kohupiimakreem
2 dl Mesi
1 tl Vanillsuhkur
Mõni tilk piparmünid essentsi
KAUNISTUSEKS
Riivitud šokolaad
12 tk

1. Kata vorm fooliumiga. Pane kaussi õli ja šokolaad ning sulata see veevannil.

2. Sega kuuma šokolaadimassiga riisikrõbinad. Määri ühtlase kihina vormi ja lase jahtuda.

3. Paisuta želatiinilehti külmas vees 10 minutit. Pigista kuivaks ja sulata kuumas piimas.

4. Sega kohupiim mee ja vanillsuhkruga, maitsesta mõne tilga piparmündiessentsiga. Nirista želatiin kohupiimamassi hulka, sega läbi ja tõsta vormi.

5. Tasanda pealt ja pane vähemalt 4 tunniks külmkappi. Kaunista riivitud šokolaadiga.

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes