Uudiskiri Instagram Facebook
 
Maiustused

Suhkrustatud õunamarmelaad

Maiustused

Suhkrustatud õunamarmelaad

Toidutare Eesti
PrindiSoovita sõbrale
Suhkrustatud marmelaadid.

üle 60 min

Retsept
1 kg hapusid ōunu
½ kl vett
500-600 g suhkrut

1. Pane puhastatud ja tükeldatud õunad keevasse vette, keedunõu sule kaanega ning hoia pliidil või praeahjus, kuni õunad on pehmed. Suru õunad läbi sõela, keeda puulusikaga segades tihedamaks, lisa suhkur ja jätka keetmist, kuni kogu mass on küllalt tihe ning läikiv ja langeb lusikast suurte tükkidena. Vala marmelaad u 2 cm paksuse kihina pärgamentpaberiga kaetud plaadile ja lastakse soojas õhurikkas kohas kaks ööpäeva taheneda.
2. Teisel päeaval võib marmelaadil alumise poole üles pöörata.
3. Tahkunud marmelaad lõigatakse väikesteks tükkideks, neil lastaks veel taheneda ja veeretatakse siis peensuhkrus või tuhksuhkrus.
4. Tükkmarmelaadi hoitakse kaanega suletud purgis või karbis, marmelaadi kordade vahele pannakse pärgamentpaber.

 

1 kg hapudest õuntest saadakse 600-700 g tükkmarmelaadi.
 
 

Uued retseptid

Grillkala suvise murulaugupesto ja röstsibulaga

Kalaroad
Grillkala suvise murulaugupesto ja röstsibulaga