Uudiskiri Instagram Facebook
 
Maiustused

Koorekaramelline pähklimaius

Maiustused

Koorekaramelline pähklimaius

Suupisteraamat
PrindiSoovita sõbrale
Krõmpsuvates karamelli-pähklimaiustes võid kasutada oma lemmikpähkleid. Et saada hästi õhukesi ja rabedaid maiusi, vala kuum karamellisegu küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja lase laiali valguda. Veidi plaati kallutades saad eriti õhukese, klaasja tulemuse. Vahva kink jõulude ajal sõpradele kommikotti pistmiseks.

üle 60 min

Retsept
2 dl vahukoor
2 dl hele siirup (nt Dansukker)
2 dl suhkur
2 dl röstitud india pähklid
1 dl sarapuupähklid
1 dl kreeka pähklid
2 sl või
Sega kastrulis koor, siirup ja suhkur. Kuumuta keemiseni ja keeda keskmisel kuumusel ilma kaaneta 45 minutit. Kui sul on võimalik mõõta vedeliku temperatuuri, siis peaks see olema 130°C. Proovi võid teha ka nii, et tilgutad karamellimassi külma veega täidetud klaasi. Kui see hangub klaasi põhja vajudes kohe ja seda on võimalik näppude vahel mudida, on karamell valmis. Kui ei, jätka keetmist veel 10 minutit. Sega juurde pähklid ja või. Vala segu küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning kalluta veidi, et saaksid õhema kihi. Võid ka tõsta segu teelusikaga väikestesse vormidesse, kuid enne veendu, et mass ikka hangub täielikult. Selleks tõsta paar supilusikatäit küpsetuspaberile. See peaks hanguma ( kivistuma ) üsna ruttu. Kui plaaditäis karamellimaiust on kivistunud, murra see väiksemateks tükkideks. Säilita õhukindlas nõus.

KOMMENTAARID

Latika- Afreen 14.dets 2012 20:05
SUPERHEA :Y PARIM ASI! love it ! ! !
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Kaalika-kruubisupp suitsulihaga

Argitoidud
Kaalika-kruubisupp suitsulihaga