Uudiskiri Instagram Facebook
 
Marjad ja puuviljad

Õunad kaneelivahuga

Marjad ja puuviljad

Õunad kaneelivahuga

Toidutare Toidutare
PrindiSoovita sõbrale
Rosinatega maitsestatud õunaviilud koos kaneelivahuga on tõeline hõrgutis.

20-40 min

u 35 minutit + jahutamine.

Retsept
portsjonile
3 lehte ˛elatiini vōi 1½ tl ˛elatiinipulbrit
2 tl kaneeli
2 dl piima
4 munakollast
1½ dl suhkrut
2 dl 35%-list rōōska koort
4 haput ōuna (600 g)
50 g margariini vōi vōid
1 dl rosinaid
2 dl ōunamahla
Leota želatiini külmas vees u 10 minutit. Lase piim keema tõusta, lisa kaneel ning suhkruga segatud munakollased. Kuumuta segu keemiseni, kogu aeg kloppides. Ära keeda. Pigista želatiinist vesi välja ja sulata see kuuma segu hulka. Hoia saadud segu jahedas. Vahusta rõõsk koor tugevaks vahuks ja lisa pooltarretunud segu hulka. 
Koori õunad, puhasta seemnetest ja viiluta. Kuumuta rasv pannil ning hauta selles rosinaid ja õunu mõni minut, kuid ära pruunista. Lisa õunamahl ja hauta veel paar minutit, jahuta. Laota kaneelivaht ja rosinatega õunad kihiti magustoidupokaalidesse.
 

KOMMENTAARID

Nipi 28.mai 2009 20:49
See on tóepoolest hórgutis!
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Grillkala suvise murulaugupesto ja röstsibulaga

Kalaroad
Grillkala suvise murulaugupesto ja röstsibulaga