Uudiskiri Instagram Facebook
 
Marjad ja puuviljad

Ahjuõun granadilli ja jäätisega

Marjad ja puuviljad

Ahjuõun granadilli ja jäätisega

Indrek Kivisalu 100 rooga
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Rikkaliku maitsebuketiga magustoit.

20-40 min

Retsept
portsjonile
4 tk Õun
70 g Või
50 g Pähklid
50 g Rosinad
3 sl Suhkur
Brändi
SERVEERIMISEKS
2 tk Granadill
Jäätis
Šokolaadikaste
Melissilehti (või mündi-)
Haki vajadusel pähklid väiksemaks. Pane rosinad sooja vette ja lase veidi aega paisuda. Sega nõrutatud rosinad, pähklid, suhkur ja natuke brändit või konjakit toasooja võiga. Lõika õuntel ülemine veerandik ära ning eralda õunasüdamikueemaldajaga keskosa. Täida tekkinud tühimik võiseguga. Küpseta ahjus 180–190° juures umbes 20 minutit ehk kuni õuna viljaliha hakkab koortest välja kerkima.
Lõika granadillid pooleks. Võta sisu lusikaga välja ja kasuta seda serveerimistaldrikutel kastmena. Tõsta taldrikutele ka ahjust tulnud õunad. Lisa jäätis ja šokolaadikaste ning kaunista melissi- või mündilehtedega. Vii ruttu lauda, enne kui jäätis hakkab sulama.

KOMMENTAARID

henry mark 24.sept 2012 18:14
See õun ei ole liigahea hea kui lasta üle küps hinnata seda on raske väga hea ajaviide lastele kellel pole midagi teha näiteks vahivad arvutit tehku parem midagi kasuliku tehke ahjuõun või muid küpsetisi ahjuõun
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Grillkala suvise murulaugupesto ja röstsibulaga

Kalaroad
Grillkala suvise murulaugupesto ja röstsibulaga