Uudiskiri Instagram Facebook
 
Marjad ja puuviljad

Maasikad rohelise pipra marinaadis

Marjad ja puuviljad

Maasikad rohelise pipra marinaadis

Angelica Udeküll Ajakiri Naised
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Daisy Lappard
Marineeritud maasikaid võib ka purgis säilitada. Kuumuta purk, aseta hoidis sisse ja kaaneta korralikult.
Retsept
portsjonile
200 g Aedmaasikad
2 sl Suhkur
3 dl Vesi
2 tl rohelised pipraterad
1 tk Terve apelsini mahl
1 tk Apelsini koor
Pigista apelsinist mahl ja riivi koor. Pane potti pipraterad, suhkur, vesi, apelsinimahl ja -koor ning keeda 10–15 minutit, et valmiks siirup. Lase siirupil maha jahtuda. Eemalda maasikalt rohelised varred ja lõika maasikad neljaks. Aseta maasikad siirupi sisse ja lase enne serveerimist 15 minutit maitsestuda. Mida kauem lased seista, seda tugevam maitse jääb. Marineeritud maasikaid võib pakkuda magustoiduna koos vahukoore, kohupiima või jäätisega. Samas sobib neid pakkuda ka liha kõrvale.

Uued retseptid

Grillkala suvise murulaugupesto ja röstsibulaga

Kalaroad
Grillkala suvise murulaugupesto ja röstsibulaga