Uudiskiri Instagram Facebook
 
Tarretised

Amarettokook

Pidulik kook mis ei vaja küpsetamist.

üle 60 min

Retsept
4 muna
2 dl suhkrut
4 dl 35%-list rõõska koort
200 g maitsestamata Philadelphia, Creme Bonjour vm toorjuustu
1 tl vanillsuhkrut
1 dl Amaretto vm mandlilikööri
3 sl želatiini
Vahusta munad suhkruga. Lisa toorjuust ja vahusta veel. Teises kausis vahusta rõõsk koor. Leota zhelatiini 1,5 dl külmas vees, seejärel lahusta kuumaveevannis. Lase veidi jahtuda. Lisa vahukoor munavahule ja maitsesta mandlilikööriga. Viimasena lisa zhelatiin peene nirena pidevalt segades. Kalla segu külma veega uhutud rõngasvormi ja jäta järgmise päevani tarretuma. Enne väljavõtmist kasta vormi põhi korraks kuuma vette, et tort paremini vormist lahti tuleks. Libista tort alusele. Serveeri värskete marjade või marjakastmega.

Uued retseptid

Röstitud kanaliblikas karulaugumarinaadiga

Argitoidud
Röstitud kanaliblikas karulaugumarinaadiga