Uudiskiri Instagram Facebook
 
Tarretised

Marja-vahukoorevaht

Tarretised

Marja-vahukoorevaht

Targu talita
PrindiSoovita sõbrale
Magustoit. Marjakreemi lisandiks sobib šokolaadikaste.
Retsept
portsjonile
5 dl piim
2 dl suhkur
6 tk munakollane
10 g Želatiin
3 dl vaarika- või maasikapüree
5 dl 35% rõõsk koor
Kreemi võib valmistada külmutatud marjadest või külmutatud toorhoidisest. Viimasel juhul tuleb suhkrukogust muidugi vähendada. Piim kuumutada paksupõhjalises nõus keema. Munakollased vahustada suhkruga ja lisada pidevalt segades keevale piimale. Segu kuumutada seda kogu aeg segades, kuid keema ei lasta. Pidevalt segades lisada leotatud ja sulatatud želatiin, seejärel marjapüree. Segu jahutada. Koor vahustada ning lisada jahtunud kreemipõhjale ettevaatlikult segades. Kreem panna kas ühte suuremasse või mitmesse väiksemasse vormi tarduma. Selle võib panna tarduma ka magustoidupokaalidesse või -kausikestesse. Vormis tardunud kreem lüüa välja vahetult enne serveerimist. Lisandiks sobib šokolaadikaste.

Märksõnad

iimarjakreem

Uued retseptid

Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga

Pirukad ja pitsad
Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga