Uudiskiri Instagram Facebook
 
Tarretised

Pähklitarretis šokolaadikastmega

Tarretised

Pähklitarretis šokolaadikastmega

100 rooga
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Pähklid ja šokolaad - see on tõeline nauding maiasmokkadele. Serveeri poest ostetud või enda tehtud šokolaadikastmega.
Retsept
portsjonile
TARRETIS
200 g röstitud metsapähklid
2 tk munakollane
1.5 dl tuhksuhkur
4 dl vahukoor
2 sl Želatiin
2 sl Karamellsuhkur
pähkli- või mandliliköör
KASTE
4 dl kange kohvi
2 dl suhkur
2 dl kakaopulber
100 g tume šokolaad
Haki pähklid, kuumuta neid pannil koos paari lusikatäie karamellsuhkruga. Vahusta munakollased suhkruga, lisa pähklid ja liköör. Pane želatiin 1 dl veega paisuma ning sulata. Vahusta koor ja sega pähklisegu hulka, lisa ka želatiin. Kalla segu vormi ja tõsta külma. Sega kastmeained ( välja arvatud šokolaad ) potis kokku ning keeda väiksel tulel paksenemiseni. Lisa tükeldatud šokolaad ja sega, kuni see sulab. Serveerimiseks kummuta tarretis vormist välja. Kaunista pähklite ja suhkrukaramellidega. Kaste serveeri eraldi kannus vastavalt soovile kas sooja või külmana.
NB! Tarretise võid valmistada ka pokaalidesse. 

Uued retseptid

Kurgibool

Jaanid
Kurgibool