Uudiskiri Instagram Facebook
 
Mereandidest road

Merehõnguline pitsa

Pärmitainast põhjaga pitsa tuunikala, krevettide, rannakarpide ja oliividega.
Retsept
portsjonile
PITSAPÕHI:
1 1/2 dl vett
20 g pärmi
1/2 tl soola
2 sl õli
u 3 1/2 dl nisujahu
TÄIDIS:
1-2 dl pitsa tomatikastet (vaata kastmete alt)
1-2 küüslauguküünt
1/2-1 purk (100-200 g) tuunikala
100 g kooritud krevette
1 purk (u 100 g) rannakarpide vesihoidist
6-8 musta oliivi
2 tl punet
3/4 tl tüümiani
3-4 dl riivjuustu
Valmistusviis Lahusta pärm käesoojas vees. Lisa sool, õli ja vähehaaval jahu. Sõtku tainas pehmeks tihedaks palliks kas köögikombainiga või käsitsi. Jäta tainas natukeseks ajaks kaetult sooja seisma. Rulli tainas suureks kettaks ja tõsta küpsetuspaberiga kaetud plaadile. Lase tainal kaetuna kerkida u 20 minutit. Sulata krevetid ja nõruta rannakarbid. Kata kerkinud põhi tomatikastmega. Pane peale tuunikala, krevetid, rannakarbid, oliivid ja maitseained. Raputa pitsale riivjuustu. Küpseta pitsat 250 kraadi juures ahju keskosas 12-14 minuti.

Märksõnad

pitsamerehõnguline

Uued retseptid

Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga

Pirukad ja pitsad
Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga