Uudiskiri Instagram Facebook
 
Mereandidest road

Krevetipirukas rannakarpidega

Mereandidest road

Krevetipirukas rannakarpidega

Parimad kodused toidud
PrindiSoovita sõbrale
Muretainapirukas krevettide, rannakarpide ja juustuga. 
Retsept
portsjonile
TAINAS
125 g margariini või võid
2 1/2 dl nisujahu
1/2 dl vett
TÄIDIS
150 g kooritud krevette
100 g rannakarpide vesihoidist
3 dl riivitud Emmentali juustu
2 muna
2 dl kooresegust hapupiima (hapukoore ja keefiri segu, soomlaste kermaviili)
1 dl vahukoort
2 sl hakitud tilli
1 tl kuivatatud basiilikut või 5 värsket basiilikulehte
1/2 tl soola
1/2 tl sidrunipipart
veidike Cayenne´i pipart

Sõmerda pehme rasvaine ja jahu sõrmede vahel või puukahvliga. Lisa vesi ning sega tainas ühtlaseks. Pane see pooleks tunniks külma. Suru tainas määritud pirukavormi põhjale ja külgedele. Puista põhjale krevetid, rannakarbid ja riivjuust. Klopi kausis kergelt munad, lisa kooresegune hapupiim, vahukoor, till, basiilik, sool, sidrunipipar ja Cayenne´i pipar. Vala segu vormi. Küpseta krevetipirukat ahju allosas 250 kraadi juures umbes 30 minutit. Serveeri koos värske salatiga.

Märksõnad

krevetipirukas

Uued retseptid

Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga

Pirukad ja pitsad
Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga