Uudiskiri Instagram Facebook
 
Mereandidest road

Minikaheksajalad punaveinihautises

Mereandidest road

Minikaheksajalad punaveinihautises

100 rooga
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Ainulaadne ning maitsev roog

40-60 min

Retsept
portsjonile
500 g minikaheksajalad
2 kuni 3 tk (viilutatu Sibul
1 leht Loorber
2 kuni 3 tk Tomat
2 sl oliivõli
2 kuni 3 küünt (purust Küüslauk
1 tl suhkur
2 tl (hakitud,värske) Pune
1 dl punane lauavein
1 sl (punase veini) Veiniäädikas
kaunistuseks hakitud ürdid
serveerimiseks soe lauasai
Pane tomatid sõelaga 30 sekundiks keeva, seejärel otsekohe jääkülma vette. Tõmba tomatitelt nahk maha ja lõika viljaliha suuremateks tükkideks. Lase keedunõus õli tuliseks, kuumuta selles aeg-ajalt segades sibulat, küüslauku ja kaheksajalgu 3 minutit. Lisa tomat, suhkur, pune, vein ja veiniäädikas. Hauta segades 5 minutit, kuni tomat kuumuses laguneb ning segu muutub puderjaks. Kata anum kaanega ja hauta vaevalt keevana 15-20 minutit ( või kauem ), kuni kaste on paks ja minikaheksajalad küpsed. Tõsta roog serveerimiskaussi ning kaunista ürtidega. Serveeri sooja lauasaiaga. Retsept on mõeldud kuuele inimesele.

KOMMENTAARID

moro mou 18.juuli 2008 13:28
kaneelikoort ka .... tyypiline toit kyprosel naiteks aga ilma tomatita ja suhkruta ja seda tehakse - vabandust keele kasutuse parast aga ei tea tapset vastet eesti keeles - pressure cooker on inglise keeles, ja natsked kaheksajalad lausa sulavad suus
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes