Uudiskiri Instagram Facebook
 
Mereandidest road

Parmesaniga gratineeritud sinikarbid

Mereandidest road

Parmesaniga gratineeritud sinikarbid

100 rooga
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Itaaliapäraselt valmistatud sinikarbid pakuvad maitseelamuse igale toidunautlejale.
Retsept
portsjonile
1 kg külmutatud sinikarbid
2.5 dl kuiv valge vein
TÄIDIS
2 tk Muna
Petersell
Basiilik (värske)
2 küünt Küüslauk
2 tk (suurt) Tomat
5 sl Riivsai
Cayenne'i pipar
2 tl laimimahl
3 sl (riivitud) Parmesan v. muu kõva juust
PEALE
2 sl (riivitud) Parmesan v. muu kõva juust
2 sl Või
Kuumuta sinikarpe veinis 2-3 minutit. Kui mõni neist on avanemata, viska see minema. Eemalda karpide kaaned ning jäta sisuga pooled alles. Täidise jaoks vahusta munad kahvliga. Tükelda petersell, basiilik ja küüslauguküüned ning sega munavahusse. Lõika tomat väikesteks tükkideks, lisa koos riivsaia ja 3 sl juustuga samuti muna hulka ning maitsesta soola ja Cayenne´i pipraga. Pane iga sinikarbipooliku sisse 1 tl täidist. Lao kõik karbid vormi ja raputa üle 2 sl riivitud parmesaniga, jaota peale väikseid võitükikesi. Gratineeri ahjus 250°C juures 10 minutit. Serveeri pika saia ja klaasi valge veiniga. Retsept on mõeldud kaheksale inimesele.

KOMMENTAARID

Evelin 02.veeb 2009 22:51
väga maitsev!
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga

Sealiha
Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga