Uudiskiri Instagram Facebook
 
Mereandidest road

Kreveti-juustusalat

20-40 min


200 g sügavkülmutatud krevette
1 purk konservananassi (227/137 g) tükke
2 õuna
½ sidrunit
200 g sügavkülmutatud herneid
1 punt (100 g) jääsalatit (võid asendada ka hiinakapsaga)
150 g juustu

Kaste:
200 g 10% hapukoort
½ dl konservananassi vedelikku
1 tl sidrunipipart
Kaunistamiseks krevette, tilli, sidrunit

Sulata ja nõruta krevetid (jäta 3–4 krevetti kaunistamiseks). Kurna ananassitükid leeme seest välja, säilita vedelik kastme tegemiseks. Koori õunad ja lõika tükkideks. Õunte tumenemise vältimiseks piserda tükid sidrunimahlaga kergelt üle. Sulata herned ja rebi jääsalat tükkideks (lõigates ei jää salat õhuline).
Sega hapukoor ja konservananassi vedelik omavahel, maitsesta ja kalla salatile. Sega kergelt läbi. Enne serveerimist lase salatil maitsestuda. Tõsta salat serveerimisnõusse ja kaunista. Serveeri koos näkileivaga.

Uued retseptid

Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga

Pirukad ja pitsad
Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga