Uudiskiri Instagram Facebook
 
Mereandidest road

Ürdi-veinikastmes merikarbid

Mereandidest road

Ürdi-veinikastmes merikarbid

Raili Mikk Oma Maitse
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Belgia köögis mängivad mereannid väga olulist rolli. Merikarpe friikartulitega võib nimetada lausa rahvustoiduks. Tavaliselt tehakse karpe värskete ürtide, valge veini ja võiga maitsestatud puljongis.
Retsept
portsjonile
1 kg sinikarbid
2 sl Või
2 sl Õli
1 tk Sibul
2 tk Varsseller
4 küünt Küüslauk
0.5 pudelit Kuiv valge vein
Must pipar
Värske tüümian
Värske petersell
SOOVI KORRAL
2 dl 35% koor
Vali suur paksu põhjaga pott. Pane sinna õli ja või. Kuumuta võimalikult peeneks hakitud sibul, küüslauk ja seller klaasjaks.Kalla juurde vein – umbes 1/4 klaasi tosina karbi kohta –, lase mõni minut alkoholil välja keeda ja lisa karbid. Maitsesta musta pipra, 1 sl hakitud tüümiani ja samas koguses peterselliga. Soovi korral võid lisada 2 dl 35% koort. Sega aeg-ajalt, kuni karbid avanevad. Suletuks jäänud nopi välja. Serveeri kohe.

KOMMENTAARID

elviina 04.märts 2010 19:10
Sõin neid Brüsselis, väga head olid.
kersti 07.nov 2009 17:22
üli hea resept on
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga

Sealiha
Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga