Uudiskiri Instagram Facebook
 
Pastaroad

Spagetid pestokastmega

Pastaroad

Spagetid pestokastmega

Indrek Kose Valio
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Valio
Värske pestokaste annab pastale mõnusa maitse ja nagu selgub, polegi pesto valmistamine nii keerukas, kui see esmapilgul tundub.
Retsept
Spagetid
Kirsstomat
PESTO
1 punt Basiilik (värske)
50 g Petersell
1 küüs Küüslauk
125 g seedermänniseemned
50 -60 ml Oliiviõli
100 g Valio Forte juust
50 g Valio Campanello juust
1 sl Sool
Must pipar
Pesto valmistamiseks puhasta basiilik ja petersell nii, et alles jääksid ainult lehed. Tõsta maitseroheline köögikombaini, lisa ka küüslauk, peenesta umbes 1 min ning lisa osade kaupa seedermänniseemned ja oliiviõli. Kui segu on muutunud ühtlaseks massiks, lisa ka mõlemat sorti riivitud juust, sool ja värskelt jahvatatud pipar ning sega kõik veelkord kiiresti segamini (kindlasti ei tohiks segu selles etapis väga pikalt segada, sest muidu muutub ta konsistentsilt kleepuvaks).
Kui valmistad korraga suurema koguse pestot, saad seda ka kaanega suletud purgis külmkapis säilitada.
Pasta valmistamiseks vala keedupotti vesi, lisa pisut oliiviõli ja soola ning lase veel keema tõusta. Keeda spagetid vastavalt pakendil olevale juhendile ning tõsta nad otse kastrulist pannile. Nõrutamine pole oluline, sest nii tuleb pastaroog veelgi maitsvam. Lisa ohtralt värskelt valmistatud pestokastet ning mõned poolitatud kirsstomatid ja kuumuta pastarooga õrnalt (liiga pikk kuumutamine rikub pesto ilusa värvi). Vajadusel maitsesta soola ja värskelt jahvatatud pipraga ning väga maitsev ja lihtne pastaroog ongi valmis.

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes