Uudiskiri Instagram Facebook
 
Pastaroad

Küüslauguspagetid

Pastaroad

Küüslauguspagetid

Maire Suitsu Sibulad ja laugud
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Väike kevadine tervisekosutus.

kuni 20 min

Retsept
portsjonile
4 suurt küünt Küüslauk
1 spl Vesi
Sool
5 spl Oliiviõli
400 g Spagetid
Petersellilehed
Must pipar
Lõika küüslauk nii peeneks kui võimalik ja puista üle soolaga. Haki segu uuesti suure kokanoaga läbi, tõmba kokku kuhjaks ja vajuta korduvalt noateraga tugevasti vastu lõikelauda, kuni küüslaugust hakkab eralduma mahla ja tekib pastataoline niiske segu. Sega see õliga hästi läbi ja kalla segu väikesele pannile. Aseta pann keskmisele kuumusele ja hoia seal pidevalt segades umbes 5 minutit, kuni küüslauk muutub kuldkollaseks. Kui talitad täpselt õpetuse järgi, ei lähe küüslauk kõrbema ning maitse saab ühtlane ja mahe. Tõsta pann tulelt. Keeda spagetid 1 sl soolaga maitsestatud 4 liitris vees al dente ehk mitte väga pehmeks. Mõõda4 sl keeduvett. Kalla pasta sõelale, lase veidi nõrguda ja kummuta keedunõusse tagasi. Lisa küüslaugusegu, keeduvesi, hakitud petersell ja maitse järgi musta pipart ning sega hästi läbi. Serveeri kohe sügavatelt, eelnevalt soojendatud taldrikutelt.

KOMMENTAARID

eloli 27.apr 2011 12:40
Väga hea retsept, Anni Arro kokaraamatus oli seesama retsept muide.... pealkirjaga "Aglio e Olio ehk küüslauk ja õli"
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes