Uudiskiri Instagram Facebook
 
Pastaroad

Brokoli-fetalasanje

Pastaroad

Brokoli-fetalasanje

Pille Enden Kasulikud kapsaroad
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Köögivilja ja fetajuustuga lasanje on klassikalisest kergem. Et mahedatest koostisosadest saaks meeldiv roog, tuleb nii kastet kui ka köögivilja tublisti maitsestada. 

üle 60 min

Ettevalmistusaeg 50 minutit + 45 minutit ahjus

Retsept
portsjonile
9 tk Lasanjeplaadid
2 spl Õli
3 spl Vesi
2 tk Sibul
1 küüs Küüslauk
800 g Spargelkapsas ehk brokoli
Sool
Must pipar
1 dl Basiilik (värske, hakitud)
KASTE
3 spl Õli
5 spl Jahu
8 dl Piim
Sool
Muskaatpähkel (jahvatatud)
200 g Feta juust
KATTEKS
3 dl Riivjuust
Hauta hakitud sibulad ja küüslauk suuremal kõrge äärega pannil õli ja vee segus madalal kuumusel pehmeks. Lisa pisikesteks õisikuteks jagatud brokoli koos viilutatud varreosaga. Hauta 12–15 minutit. Maitsesta soola, pipra ja hakitud basiilikuga.
Kastmeks kuumuta õli pannil, tõsta jahu kuuma õlisse, sega läbi ja vala juurde piim. Lase pidevalt segades keema tõusta ja hauta seejärel nõrgal kuumusel 5–7 minutit. Maitsesta soola ja muskaatpähkliga. Maitsesta nii köögivilja kui ka kastet üsna tugevasti.
Määri väiksem kandiline ahjuvorm võiga. Laota vormi põhjale pool köögiviljasegust ja kolmandik kastmest ning kata lasanjeplaatidega. Selle peale laota teine kolmandik piimakastmest ja kogu peenestatud feta. Kata lasanjeplaatide, ülejäänud köögiviljasegu ja piimakastmega. Riputa pinnale riivjuust, kata vorm fooliumiga ja küpseta 225-kraadise ahju keskosas 45 minutit. Küpsemise viimaseks 10 minutiks eemalda foolium, et ka pind pruunistuks. Lase enne serveerimist 10 minutit seista.

KOMMENTAARID

Monika 08.jaan 2018 21:42
Täielik pläust !!! Teen erinevaid lasanjasid vähemalt kord kuus, aga selle lasanje tegemine pole seda väärt, tavaliselt on lasanjed just järgmisel päeval eriti maistvad, aga see läks suure kaarega prügilasse! M
Merje Maripuu 11.sept 2011 07:15
Peale selle valmimist tuli selle maitse normaalne välja, külmkapis hoides järgmiseks päevaks ei suutnud me seda süüa, maitse läks teistmoodi. Ei ole kahjuks minu pere lemmik kui ka minu.
Mari 20.aug 2011 15:09
Imemaitsev...nämmmma
Kerissa 11.aug 2011 20:40
Oi kui hea, ausalt öeldes ei oleks uskunudki sellist tulemust. soovitan proovida
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Pardi-ja sea rillette

Pidu
Pardi-ja sea rillette