Uudiskiri Instagram Facebook
 
Vormitoidud

Broileri-spinatilasanje

Vormitoidud

Broileri-spinatilasanje

100 rooga
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Lasanje neile, kellele tõeliselt meeldib spinat, kuna seda on üsna tugevalt maitses tunda. Jätkub ka suuremale seltskonnale.

üle 60 min

Retsept
portsjonile
12 tk lasanjeplaadid
300 g Spinat
2 sl õli
1 kg kanafilee
1 küüs Küüslauk
4 viilu suitsupeekon
1 purk (400 g) Purustatud tomatid
2.5 dl tomatipüree
1.25 dl kanapuljong
1 tl Basiilik (kuivatatud)
Sool
Must pipar
JUUSTUKASTE
60 g Või
1 dl Jahu
6 dl Piim
150 g Juust
PEALE
150 g Riivjuust
Kuumuta värskeid spinatilehti ( ilma varreta ) keevas vees 2 minutit ja kurna. Külmutatud spinat sulata ning nõruta. Aja pannil õli kuumaks, lisa väikesteks tükkideks lõigatud kanafilee, küüslauk ja hakitud suitsupeekon. Prae 5 minutit, maitsesta soola ja musta pipraga. Lisa purustatud tomatid, tomatipüree, puljong ja basiilik. Keeda vaiksel tulel 10 minutit. Juustukastme valmistamiseks sulata kastrulis või, lisa jahu ja prae 1 minut. Sega vähehaaval juurde piim ning kuumuta pidevalt segades keemiseni. Lisa riivitud juust ja sega ühtlaseks. Kalla võitatud lasanjevormi põhja veerand broilerikastmest, kata nelja lasanjeplaadi ja kolmandiku juustukastmega. Pane peale teine kiht broilerikastet, seejärel spinat, kiht lasanjeplaate ja juustukastet ning ülejäänud broilerikaste. Kõige peale vala juustukaste. Puista üle riivitud juustuga ning küpseta ahjus 180°C juures 50 minutit. Retsept on mõeldud kaheksale inimesele.

KOMMENTAARID

köögi-krissu 26.apr 2009 22:26
Superhea kooslus!Mõneks ajaks unustan nüüd klassikalise bolognese-kastmega lasanje tegemise kindlasti ära ja olen kanaliha-
spinatilasanje fänn :) Antud retsepti puhul vähendasin nii kanaliha kui ka spinati kogust ning peekoni jätsin üldse välja, aga sellegipoolest tuli toit väga-väga maitsev.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Grillkala suvise murulaugupesto ja röstsibulaga

Kalaroad
Grillkala suvise murulaugupesto ja röstsibulaga