Uudiskiri Instagram Facebook
 
Riisiroad

Riis herneste ja maksaga

Riisiroad

Riis herneste ja maksaga

Rahvaste toite.
PrindiSoovita sõbrale
Jaapani roog. Serveeritakse väikestes kausikestes, riisi-hernesegul praetud maksatükid, lisandiks praetud mandariini- ja apelsinilõigud.

20-40 min

Retsept
portsjonile
1 dl riis
2.5 dl vesi
0.5 dl värsked herned
150 g maks
0.5 sl jahu
0.5 sl taimõli
sool
Paprika (jahvatatud)
0.75 sl vürtsikaste
1 tk Mandariin
0.5 tk või apelsin
Riis sõristatakse keeva vette ja keedetakse sõmeraks. Herned keedetakse eraldi, segatakse riisiga. Maitsestatakse soola, pipra ja sojakastmega. Maksale puistatkse soola ja paprikapulbrit, lõigatakse väikesteks tükkideks, veeretatakse jahus, praetakse õlis. Kuum riis tõstetakse kausikestesse, maksatükid asetatakse riisile, piserdatakse sojakastmega. Mandariini- või apelsinisektorid praetakse samas õlis kergelt kollaseks ja pannakse toidu peale. Serveeritakse kuumalt.

Märksõnad

maksagariisherneste

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Kaalika-kruubisupp suitsulihaga

Argitoidud
Kaalika-kruubisupp suitsulihaga