Uudiskiri Instagram Facebook
 
Riisiroad

Seenerisotto

Riisiroad

Seenerisotto

Soome
PrindiSoovita sõbrale
Seenerisotto.

40-60 min

Retsept
portsjonile
1 dl tervena keedetud puravikud või kupatatud riisikad
0.5 sl või
0.125 tl Safran
0.5 dl kuiv valge vein
2.5 dl kanapuljong kuubikutest
1.25 sl või
0.25 tk keskmise suurusega sibul
1 dl riis
sool
Must pipar
0.5 sl tükeldatud värske petersell
riivitud juust
Safran segada soojendatud veiniga. Panna kõrvale.
Kanapuljong kuumutada keemiseni.
Osa võist sulatada paksu põhjaga potis ning praadida selles peeneks hakitud sibul.
Lisada ülejäänud või ning kallata sellesse riis. Segada riisi seni, kuni see on läikiv ja kollane. Seejärel lisada vein safraniga ning vähehaaval kanapuljong, et see pärast iga kallamist keema läheks. Riisi segada kogu aeg puulusikaga, et riis ei kõrbeks põhja.
Veidi enne seda, kui riis on valmis (riisisordist olenevalt umbes 30 minutit), lisada teises katlas keedetud terved puravikud või tükeldatud riisikad. Lisada ka seentest eraldunud vedelik. Kui risotto on õnnestunud, muutub ta kooretaoliseks. Enne serveerimist puistata peale hakitud peterselli ja riivjuustu. Risottole võib lisada porgandikuubikuid või külmutatud herneid. Need tuleb segada koos riisiga kastrulis enne vedeliku lisamist.

Märksõnad

seenerisotto

KOMMENTAARID

ilmajaam 07.apr 2012 11:03
mõnusalt siidine maitse! Imehea!
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Tuline pähkli-šokolaadijook

Argitoidud
Tuline pähkli-šokolaadijook