Uudiskiri Instagram Facebook
 
Riisiroad

Roheline risotto

Risotto karulaugu ja suvikõrvitsaga.
Retsept
portsjonile
2 tk Šalottsibul
250 g väike suvikõrvits
50 g pekk
1 sl Oliiviõli
1 sl Või
400 g Risotoriis
0.5 dl kuiv valge vein
5 dl kuum puljong
100 g lehti Karulauk
sool
Must pipar
50 g värskelt riivitud parmesani v. muud kõvat juustu
40 g või laastudena
Koorige šalottsibulad ja hakkige peeneks. Peske ja puhastage suvikõrvitsad ning lõigake õhukesteks viiludeks. Pekk tükeldage väikesteks kuubikuteks. Kuumutage õli ja või suurel pannil ning hautage selles šalottsibulaid koos pekiga, kuni sibulad veidi pruunistuvad. Hautage ka suvikõrvitsad ja lisage riis. Hautage riisi, kuni terad on ühtlaselt rasvaga kaetud. Lisage valge vein ning kulbitäie haaval puljong, samal ajal kogu aeg segades. Lisage puljongit järk-järgult, vastavalt sellele, kuidas riis vedelikku endasse imab. Hautage riisi umbes 20 minutit kuni valmimiseni. Vahepeal peske karulauk, tupsutage kuivaks, lõigake varred ära ja lõigake lehed umbes 1 cm laiusteks ribadeks. Kui riis on valmis, lisage karulauk ja maitsestage risotto soola-pipraga. Lõpuks segage hulka Parmesani juust ja võilaastud. Retsept on mõeldud neljale inimesele.

Märksõnad

rohelinerisotto

KOMMENTAARID

Reet 04.sept 2011 13:13
suurepärane!
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Kurgibool

Jaanid
Kurgibool